O blogu

Namenjen je svima koji žele da saznaju nešto više o Pirotu i njegovoj prelepoj okolini. Predstavlja svojevrstan nastavak moje knjige ,,Lepa, zanimljiva i manje poznata mesta u pirotskom kraju'', koja je izašla iz štampe u maju 2018. Ideja za njenim pisanjem se javila spontano, kada sam shvatio da svoje bogato poznavanje pirotskog kraja, iskustvo i veliki broj fotografija mogu da podelim sa svojim prijateljima i sugrađanima.

Namena bloga je višestruka. Pre svega, da stanovnici Pirota i okolnih mesta dobiju više informacija o kraju u kome žive. Zatim, da shvate da u svom neposrednom okruženju imaju veliki broj mesta koja nisu dovoljno eksponirana, a koja svojom lepotom i zanimljivošću zaslužuju da budu češće posećivana i bolje istražena. Blog treba da podstakne ljude da sami krenu u neka svoja istraživanja okoline i da na taj način kvalitetnije provode svoje slobodno vreme u prirodi, u društvu članova porodice, kolega i prijatelja.

Kao autor bloga, potrudiću se da kroz njega iznova obiđem sva ona mesta koja sam opisao u svojoj knjizi, da još bolje predstavim način dolaska do njih i možda pronađem neki novi, bolji, brži i sigurniji put. Pokušaću da odlazak do tih mesta ilustrujem nekom novom zanimljivošću, anegdotom, interesantnom pričom ili ličnim doživljajem. Nadam se da ću uspeti da otkrijem i ona malobrojna mesta koja nisam uspeo da posetim do sada i koja nisam predstavio u knjizi. Takođe, davaću predloge za odlazak do pojedinih mesta u nadi da će te relacije mojim pratiocima predstavljati lepe šetnje i zanimljive avanture.

Očekujem da mi se javite i da zajedno sa mnom učestvujete u osvajanju planinskih vrhova, odlasku do udaljenih sela, crkava i manastira, istraživanju spomenika i tvrđava, pećina i jama, uživanju u lepoti jezera i vodopada.

Goran Mitić

U Pirotu, oktobra 2018.