O autoru

Rođen sam 1. decembra 1973. u Pirotu. Posle završene osnovne škole i gimnazije u rodnom gradu, privremeno napuštam Pirot zbog služenja vojnog roka i studija u Beogradu. Na Tehnološko-metalurškom fakultetu sam diplomirao u julu 2000. i od septembra iste godine zaposlen sam u kompaniji ,,Tigar'' (kasnije ,,Tigar Tyres'').

 

Brzo shvatio sam da je za kvalitetno obavljanje zadataka na poslu važno dobro zdravlje i mentalna snaga, pa sam krenuo da ih pronalazim u prirodi. Obišao sam sva naseljena mesta u Pirotskom upravnom okrugu (ukupno 214), osvojio sve značajnije vrhove u okolini Pirota, posetio brojne seoske crkve i manastire, sva važnija vrela, jezera i vodopade, stare i zaboravljene spomenike i tvrđave, pronašao put do najpoznatijih pećina i jama, pregazio bukvalno svaki kamen pirotskog kraja... 

Napisao sam knjigu ,,Lepa, zanimljiva i manje poznata mesta u pirotskom kraju'', za koju moji prijatelji kažu da predstavlja svojevrstan vodič kroz okolinu Pirota.

Oženjen sam Aleksandrom i 2005. godine dobili smo ćerku Dunju. Pored ljubavi prema prirodi, zavičaju i zemlji u kojoj živim, posvećen sam svojoj porodici i rezultatima na poslu, volim putovanja i sport. Knjiga i blog predstavljaju vrhunac mog istraživačkog rada i ispunjenje jedne životne želje.

Goran Mitić